facebook twitter

Caravanonderhoud

Tegenwoordig wordt met caravans steeds verder gereisd. Daarom adviseren de diverse organisaties als de BOVAG, ANWB en de FOCWA, om minimaal eens per twee jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. In het tussenliggende jaar volstaat dan een eenvoudige controlebeurt.

Als erkend BOVAG-caravanbedrijf beschikt Baay Caravan- en Campertechniek over alle apparatuur om technische mankementen op te sporen en te herstellen.

Remmen, banden, de trekinrichting, het onderstel, de bedrading, de gasleiding, de afvoer, alles wat u maar kunt bedenken wordt kritisch gecontroleerd op werking, indien nodig gesmeerd, afgesteld, vervangen en/of gerepareerd als u een BOVAG-onderhoudsbeurt laat uitvoeren.

Om schade door vocht een slag voor te zijn, is het verstandig om periodiek (eens per twee jaar en/of na schade) een vochtmeting te laten uitvoeren.

Een vochtmeting maakt deel uit van een BOVAG-onderhoudsbeurt. Uiteraard wordt u gewaarschuwd als de veilige waarde wordt overschreden met een vakkundig advies om passende maatregelen te nemen.

Indien uw caravan na deze beurt weer veilig is, wordt deze voorzien van een sticker. Bovendien krijgt u een remmentestrapport en het onderhoudsrapport waar alle onderhoudspunten met de resultaten zijn vermeld.
foto Caravanonderhoud

Foto: Caravanonderhoud

foto Sticker als bewijs van onderhoud

Foto: Sticker als bewijs van onderhoud